menu
Word Lid
Moskee Desselgem lapt regels aan laars!

De Assounah-moskee in Desselgem is er opnieuw niet in geslaagd om correct verslag uit de brengen over haar werking. Voor Vlaams Belang is de maat nu vol: “pak hun subsidies af”.

De Assounah-moskee van Desselgem krijgt elk jaar een kleine € 100.000 van de provincie West-Vlaanderen. Daarvoor moet de moskee jaarlijks een verslag indienen over de “betrokkenheid bij de lokale gemeenschap”. De moskee vertikt het echter om op correcte manier verslag uit te brengen. De kwestie word al jarenlang aangekaart door Vlaams Belang in de provincieraad.

Moskeeën die deze verslagen niet of onvoldoende afleveren, kunnen hun erkenning verliezen en bijgevolg ook hun subsidie verliezen.

Federaal Parlementlid Wouter Vermeersch reageert: “Wie niet horen wil, moet voelen. We kunnen deze moskeegemeenschap niet vriendelijk blijven vragen om zich naar de regels te schikken. Het gaat tenslotte om een pak belastinggeld die jaarlijks naar die moskee vloeit. Voor ons is het geduld op: trek de erkenning van Assoenah in, pak die subsidie af en sluit voor mijn part die moskee.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF